maag en darm infectie
 
 
Bacteriële infecties en diarree Darmklachten.nl.
Home / Aandoeningen / Bacteriële infecties en diarree. Een acute bacteriële infectie van de dunne darm kan door een aantal specifieke bacteriën veroorzaakt worden. In de meeste gevallen gaat het om deze soorten bacteriën die een dergelijke acute infectie kunnen veroorzaken.:
Giardia lamblia, infectie met Maag Lever Darm Stichting.
Een infectie met Giardia lamblia wordt opgelopen als de cysten via de mond, slokdarm en maag in de dunne darm terechtkomen. In de dunne darm barst de cyste open en komt de parasiet vrij. Deze gaat zich vervolgens vermenigvuldigen en zich vasthechten aan de darmwand.
Maag-darmontsteking Gastro-enteritis Aandoeningen Gezondheidsplein.nl.
Veel gevallen van voedselvergiftiging worden veroorzaakt door de salmonella-bacterie die vooral in vlees, eieren en melk voorkomt. Er zijn ook chronische aandoeningen waarbij maag-darmontstekingen voorkomen, bijvoorbeeld bij de ziekte van Crohn ontstekingen kunnen voorkomen in het gehele maag darmkanaal en colitis ulcerosa ontstekingen in de dikke darm.
Maagslijmvliesontsteking, acute Maag Lever Darm Stichting.
Meestal is deze vorm van maagslijmvliesontsteking het gevolg van een infectie met een virus of een bacterie. Waarschijnlijk zijn mensen met een verminderde weerstand vatbaarder voor zo'n' infectie. Andere mogelijke oorzaken zijn.: het terugstromen van gal uit de dunne darm richting de maag; dit wordt ook wel gallige reflux genoemd. het langdurig gebruik van bepaalde ontstekingsremmende pijnstillers en aspirine; deze ontstekingsremmende pijnstillers worden ook wel NSAIDs genoemd.
Dikke darm ontsteking colitis ulcerosa Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Voor meer informatie over Colitis ulcerosa kunt u ook kijken op de website van de Crohn en Colitisvereniging: www.crohn-colitis.nl en de Maag-Lever-Darmstichting: www.mlds.nl. Virtuele coloscopie CT-scan van de dikke darm. Maag, Darm en Leverziekten. Over Maag, Darm en Leverziekten. Contact Afspraak maken.
Maagdarm infecties Ziekten.nl.
Zon infectie wordt dikwijls veroorzaakt door een bacterie, virus of parasiet. Deze ziekteverwekkers tasten de darmwand aan. Het vocht dat in de darmen wordt uitgescheiden om het voedsel te verteren wordt onvoldoende weer terug in het lichaam opgenomen. En dat leidt tot klachten als braken, diarree en buikkramp.
Maag-darminfectie: symptomen, oorzaak en behandeling Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
De infectie kan zich ook van persoon tot persoon verspreiden door slechte toilethygiëne, vooral als je je handen niet wast als je naar het toilet bent geweest. Ook is het bekend dat vliegen veel ziekteverwekkers overbrengen op voeding, wat kan leiden tot darminfecties. Ontsteking van de darmwand. De micro-organismen virussen, bacteriën of parasieten komen via je mond in het maag-darmkanaal terecht en veroorzaken aldaar een ontsteking van de maag en/of darmwand.
darmontsteking Máxima Medisch Centrum. search. menu. close. eye. search. search.
Enteritis is een ontsteking van de darmen, meestal vooral de dunne darm. Meestal gaat enteritis gepaard met buikpijn, buikkrampen en diarree. Is er tegelijkertijd ook sprake van een ontsteking van de maag dan spreekt men van gastro-enteritis. Dit wordt gekenmerkt door misselijkheid en overgeven.
Buikgriep Thuisarts.
Vaak heeft u diarree, misselijkheid, last van overgeven en buikpijn. Soms ook koorts. Buikgriep is erg besmettelijk. Was uw handen goed na toiletgebruik en voor het eten. Buikgriep gaat meestal vanzelf over. Binnen een week zijn de klachten vaak weg.

Contacteer ons

Meer resultaten voor maag en darm infectie