koud en diarree
 
 
Diarree Aandoeningen Gezondheidsplein.nl.
Dit kan weer een golf van diarree veroorzaken. Je maag en darmen zijn nog gevoelig en moeten daarom weer wennen aan vast voedsel. Meer weten over diarree? Lees dan ook het dossier Diarreeklachten: wat te doen tegen diarree, buikkrampen en winderigheid?
Diarree: naar de dokter? CM.
Home Ziekte en behandeling Klachten en ziekten Diarree Wanneer naar de dokter? Diarree gaat meestal vanzelf over en kan geen kwaad. In principe is een doktersconsult dan ook niet nodig. Toch neem je in onderstaande situaties beter wel contact op met je huisarts.
Buikgriep: symptomen, oorzaak, behandeling en preventie Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Een bekende veroorzaker van buikgriep is he. Buikpijn en diarree, geen eetlust, overgeven, moe, hoofdpijn Buikpijn met misselijkheid, overgeven, diarree en gebrek aan eetlust duidt vaak op een maag-darminfectie, veroorzaakt do. Diarree, overgeven, buikkrampen, koorts en hoofdpijn Last van diarree, overgeven, buikkrampen buikpijn, koorts en eventueel hoofdpijn?
Waarvan krijg je diarree? Oorzaken van waterige ontlasting.
Beruchte virussen en bacteriën die diarree veroorzaken zijn bijvoorbeeld het rotavirus, norovirus, adenovirus typen 40/41, astrovirus, salmonella, E.coli, campylobacter en stafylococcus aureus. Ook bepaalde parasieten en wormen kunnen de boosdoener zijn. Via voedsel kun je bacteriën, virussen en parasieten binnenkrijgen.
Voedselvergiftiging Gezondheid en wetenschap.
Bacteriesoorten die vaak ter sprake komen zijn Salmonella, Shigella, Campylobacter, Escherichia Coli, Listeria en Yersinia. Deze gedijen het beste in voedingsmiddelen met dierlijke eiwitten en die koud geserveerd worden. We denken dan bijvoorbeeld aan eieren en mayonaise, gesneden koud vlees, oesters, melkproducten en zomerse salades. De symptomen, waaronder diarree en buikpijn, ontstaan doorgaans plots.
Koude rillingen: oorzaken en symptomen van koude rillingen Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Stress, cafeïne, nicotine, alcohol, voedseladditieven en je bevinden op warme plaatsen, kunnen allemaal opvliegers veroorzaken die tot rillingen kunnen leiden. Evenzo kunnen koude dranken, koud weer en emotionele beroering een koude flits veroorzaken, hoewel het ook mogelijk is dat je een koude flits ervaart wanneer de omgevingstemperatuur hoog is en omgekeerd.
Ik heb diarree Thuisarts.
Het wordt gebruikt bij waterdunne diarree en braken. Meer informatie over diarree. Voor meer informatie over diarree kunt u ook terecht bij de Maag Lever Darm Stichting. De informatie over diarree is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG-Standaard Acute diarree.

Contacteer ons

Meer resultaten voor koud en diarree