buikgriep kind eten
 
 
Diarree of buikgriep door bedorven eten of een bacterie? A.Vogel.
Wat zijn de oorzaken van buikgriep? het eten van bedorven of besmet voedsel is één van de belangrijkste oorzaken van buikgriep diarree en/of braken. Het Noro-virus is in 1 op de 5 gevallen de veroorzaker van buikgriep. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.;
Buikgriep bij kinderen behandeling en medicatie Patient1.
Babys krijgen zo automatisch de benodigde rehydratie binnen. Krijgt het kind flesvoeding, geef dan zoveel mogelijk de gewone hoeveelheid. Geef daar bovenop altijd de extra hoeveelheid drinken! Probeer oudere kinderen zo af en toe weer wat te laten eten. Willen ze niet eten, dan kan dat voor een tijdje geen kwaad. Als ze maar voldoende drinken! Medicijnen zijn meestal niet nodig. Geef geen antidiarree medicijnen aan kinderen jonger dan 12 jaar. Het lijkt een aantrekkelijk middel, maar ze zijn meestal niet veilig voor kinderen en kunnen tot bijwerkingen leiden. Een temperatuursverhoging koorts of hoofdpijn kan onderdrukt worden met Paracetamol of kinderaspirientjes. Blijven de klachten aanhouden, of worden ze erger, dan kan de dokter wat ontlasting laten onderzoeken in het laboratorium. Daar kan men bekijken welke bacterie of eventueel een parasiet verantwoordelijk is voor de gastro-enteritis. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek worden soms antibiotica voorgeschreven om de infectie te bestrijden. De encyclopedie is met zorg samengesteld en wordt continu bijgewerkt door artsen verbonden aan Patiënt1. Medische gegevens op 1 pas. Jouw zwangerschap, jouw wereld. Alles over de huid. Buikgriep bij volwassenen.
Buikgriep acute gastro-enteritis Mijn Kinderarts.
Als een kind dorstig is en meer wil drinken is daar geen bezwaar tegen. Meestal stopt het braken als ORS wordt gebruikt. Ga er de eerste uren mee door. Daarna kan in principe weer gewoon eten en drinken worden aangeboden, wat het kind wil hebben.
Mijn kind heeft buikgriep Thuisarts.
Uw kind mag eten waar het trek in heeft en wat goed valt. Zelfs bij heftige diarree nemen de darmen ongeveer de helft van het eten op. Door iets te eten zal uw kind zich beter voelen. Hoe voorkomt u dat uw kind ook anderen besmet? Buikgriep is erg besmettelijk.
Wat te doen bij buikgriep? Gezondheid en Co.
De buikgriep wordt overgedragen via ongewassen handen of doordat iemand hoest of niest. Buikgriep ontstaat ook als iemand bedorven eten heeft gegeten of besmet water heeft gedronken. Wat te doen bij buikgriep? In feite kun je niet veel doen bij buikgriep.
Buikgriep bij kinderen Gezondheidsnet.
Ga er de eerste uren mee door. Daarna kan je kind gewoon eten en drinken waar het zin in heeft. Slappe thee, beschuitjes, appelsap en dergelijke hebben geen zin. Op vakantie kan altijd iemand uit het gezin diarree krijgen, mogelijk door de andere bacteriën in het buitenland. Het is daarom handig om zakjes ORS mee te nemen in de reisapotheek. Vaak is een virus de oorzaak van buikgriep en het is daarom heel besmettelijk.

Contacteer ons

Zoeken naar buikgriep kind eten