wat te eten bij overgeven
 
 
Advies bij braken.
Hersenschudding / duizeligheid. Wat te doen bij braken? De snelste manier om van een misselijk gevoel af te komen is door te braken. Als het braken niet al te hevig is, kun je het beste de eerste uren niets eten of drinken. Daarna kun je voorzichtig beginnen elke tien minuten een beetje water of slappe thee te nemen. Als je hierop goed reageert, kun je de hoeveelheid langzaam opvoeren. Wanneer je huisarts raadplegen? Wanneer je veel, vaak of langdurig moet overgeven bestaat de kans op uitdroging.
Ik geef over Thuisarts.
U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt. Eet dan gewoon waar u zin in heeft, het maakt niet uit wat. Bij vaak overgeven en diarree verliest u niet alleen vocht maar ook zouten. U kunt een speciaal drankje maken om dit verlies aan te vullen en uitdroging tegen te gaan.
Wat doen bij overgeven? gezondheid.be.
Als u geen zin heeft in eten is dat niet erg. U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt. Eet dan gewoon waar u zin in heeft, het maakt niet uit wat. Bij vaak overgeven en diarree verliest u niet alleen vocht maar ook zouten.
Voedingstips bij misselijkheid en braken Voeding en Kanker Info.
Misselijkheid bij bestraling in het buikgebied of wanneer uw maag in het bestralingsveld ligt: eet of drink een half uur voor de bestraling tot een half uur na de bestraling niet. Probeer dan op een ander moment van de dag wat meer of extra te eten en drinken.
Last van misselijkheid en overgeven?
Overgeven direct na het eten kan aangeven dat er sprake is van gastroparese. Dit komt met name voor bij diabetes, na maagoperaties, en kan ook aangeven dat er sprake is van een galweg of alvleesklieraandoening. Als je pas enkele uren na het eten gaat braken, is het erg waarschijnlijk dat er een obstructie laag in het maag-darmkanaal zit. Wat kun je zelf doen? Ongeacht de oorzaak van de misselijkheid, kun je iedere 5 tot 10 minuten een slokje water nemen. Als het dan na een poosje wat beter gaat, heel voorzichtig een beetje eten en drinken. Maar de beste, en meest beproefde manier, om van de misselijkheid af te komen is natuurlijk door gewoon over te geven.

Contacteer ons

Meer resultaten voor wat te eten bij overgeven