wat te doen bij diarree en overgeven
 
 
Buikgriep CM.
Wat te doen bij. Starten als zelfstandige. Vakantie in het buitenland. Wonen/werken in het buitenland. Ziekte of ongeval. Sluit nu aan bij CM. Hallo, waar ben je naar op zoek? Tegemoetkoming brillen en lenzen. Home Ziekte en behandeling Klachten en ziekten Buikgriep maag/darm-infectie. De binnenkant van de maag en het darmkanaal zijn bekleed met slijmvlies. Bij buikgriep is dit slijmvlies ontstoken, vaak met misselijkheid, braken of diarree tot gevolg.
5 veelvoorkomende veroorzakers van een voedselinfectie Dokterdokter.nl.
Dokterdokter.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Dokterdokter.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
Wat te doen bij buikgriep? Gezondheid en Co.
Wat te doen bij buikgriep? Bij buikgriep is het slijmvlies van de binnenkant van de maag en darmen ontstoken. Dit zorgt voor diarree of overgeven, maar ook voor misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn en soms koorts. Buikgriep is besmettelijk, dus het is oppassen als je het hebt of je in contact komt met iemand die het heeft.
Braken en diarree bij kinderen Gezondheid en wetenschap.
En is de huid soepel? in geval van uitdroging komt, bij het maken van een huidplooi, de huid slechts langzaam terug in de vorm. Wat kun je zelf doen? Het allerbelangrijkste is het vochttekort proberen aan te vullen. Stimuleer je kind om regelmatig kleine hoeveelheden te drinken. Gebruik eventueel een ORS-oplossing Oral Rehydratation Solution om het vochttekort sneller aan te vullen. Zorg voor een goede handhygiëne om het besmettingsrisico voor de omgeving en jezelf! Wat kan je arts doen? De belangrijkste taak van de arts is te oordelen of het kind uitgedroogd is, de mate van uitdroging vast te stellen en te beslissen of de behandeling thuis kan worden verdergezet. Medicatie heeft slechts een beperkte plaats in de behandeling. Het is vooral het immuunsysteem dat het virus moet opruimen. Probiotica bv Saccharomyces boulardii kunnen de duur van de diarree met maximaal 1 dag verkorten, maar hebben geen bewezen effect op het risico van uitdroging of ziekenhuisopname.
Diarree of buikgriep door bedorven eten of een bacterie? A.Vogel.
meerdere keren per dag waterdunne diarree.; diarree én slecht drinken of overgeven.; diarree en meer dan 39 graden koorts. Lees verder op deze pagina over uitdrogen en ORS. Wat te doen bij diarree? Bij diarree wil je natuurlijk weten wat te doen.
Buikgriep: zelfzorg CM.
Home Ziekte en behandeling Klachten en ziekten Buikgriep Wat kan ik zelf doen? Voldoende drinken is het belangrijkste bij braken en diarree. Drink extra water, thee of bouillon. Als volwassene is de maatstaf twee glazen per ontlasting, zodat je om de drie à vier uur moet plassen. Indien je misselijk bent of overgeeft, kan drinken lastig zijn. Probeer elke tien minuten een lepel water, thee of bouillon in te nemen.
Adviezen bij overgeven en diarree Thuisarts.
Neem dan iedere 5 of 10 minuten een slokje water of een lepeltje thee. Bij vaak overgeven en heftige diarree verliest u niet alleen veel vocht maar ook zouten. U kunt een speciaal drankje ORS nemen om dit verlies aan te vullen en uitdroging tegen te gaan. Blijft u overgeven, neem dan toch elke 5 tot 10 minuten een eetlepel ORS. Er blijft altijd meer binnen dan u denkt. U mag eten waar u trek in heeft en wat goed valt.
Wat moet u doen als u buikgriep hebt? gezondheid.be.
Beter geen cola of fruitsap, en zeker geen lightdranken een lichte vorm van diarree kunnen veroorzaken. Borstvoeding of flesvoeding geeft u gewoon verder. Lukt het niet met melk, geef dan verdunde melk of lauw water. Moet het kind overgeven, geef het dan vaak te drinken, een koffielepeltje per keer. Bij tekenen van uitdroging zoals niet of weinig plassen en donkere urine, klagen over dorst, sufheid en lusteloosheid, droge mond, diepliggende ogen, schakel dan over op de Orale Rehydratatie Solutie of ORS. Die bevat zout en suiker in een ideale verhouding, waardoor het water snel wordt opgenomen in het lichaam. Een sportdrank is geen goed alternatief. ORS-zakjes vindt u in de apotheek. Eet wat u kunt.
Eerste hulp bij diarree Gezondheidsnet.
Er bestaan allerlei huis, tuin en keukenmiddeltjes om diarree tegen te gaan. Maar wat kun je nu eigenlijk het beste doen als je diarree hebt? En nog belangrijker: hoe kom je er snel vanaf? Bij acute diarree is meestal geen behandeling nodig. De klachten verminderen vaak binnen enkele dagen. Als je last blijft houden van waterige ontlasting, buikkrampen of koorts kan de huisarts verder onderzoek doen. Verder zijn onderstaande tips en adviezen belangrijk. Probeer elke keer dat je waterige ontlasting hebt gehad een glas water te drinken. Vooral als je ook overgeeft is drinken extra belangrijk. Drink dan niet teveel tegelijk, want daardoor kun je ook weer overgeven.
Ik geef over Thuisarts.
Let op: u verliest wel veel vocht als u vaak moet overgeven, zeker als u ook diarree of koorts heeft. Als u te veel vocht verliest, kan uw lichaam uitdrogen. Dat kan gevaarlijk zijn. Drink daarom extra om uitdroging te voorkomen. Vooral babys en ouderen drogen snel uit. Gebruikt u medicijnen en geeft u over binnen 4 uur na inname? Het kan zijn dat uw lichaam de medicijnen dan niet heeft opgenomen. Neem contact op met uw huisarts om te overleggen. Wat kunt u zelf doen bij overgeven?

Contacteer ons

Op zoek naar wat te doen bij diarree en overgeven?