maagdarminfectie
 
 
Maag-darminfectie: symptomen, oorzaak en behandeling Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Zuigelingen in kinderopvanginstellingen kunnen worden besmet met Giardia en brengen de parasiet naar huis, waardoor diarree bij familieleden kan optreden. Cryptosporidium is een eencellige darmparasiet en een darminfectie die tot diarree leidt en die wordt veroorzaakt door deze lastpak, wordt cryptosporidiose genoemd.
Maag-darmontsteking Gastro-enteritis Aandoeningen Gezondheidsplein.nl.
Een ontsteking aan de maag en darmen is voornamelijk gevaarlijk voor ouderen, baby's, mensen met een minder goed werkend afweersysteem en mensen met suikerziekte. Zij zijn kwetsbaar, omdat door diarree en braken het gevaar voor uitdroging bij hen groot is.
Bacteriële infecties en diarree Darmklachten.nl.
Het goed verhitten van voedsel en een goede hygiëne tijdens het bereiden van voedsel kunnen een groot deel van de infecties voorkomen. Als jonge kinderen vaak diarree hebben, kan dit leiden tot ondervoeding, een groeiachterstand en een verminderde intellectuele ontwikkeling.
Buikgriep Thuisarts.
Vaak heeft u diarree, misselijkheid, last van overgeven en buikpijn. Soms ook koorts. Buikgriep is erg besmettelijk. Was uw handen goed na toiletgebruik en voor het eten. Buikgriep gaat meestal vanzelf over. Binnen een week zijn de klachten vaak weg.
Maagdarm infecties Ziekten.nl.
Normaal gesproken gaat een maagdarminfectie vanzelf weer over. Hoe lang dat duurt hangt af van de soort en aard van de veroorzaker en van uw weerstand. In de meeste gevallen zijn de verschijnselen binnen één tot twee weken wel verdwenen.
Vakantiekwalen gezondNU.
Dit soort darminfecties ontstaan vaker in het buitenland. Niet alleen is de hygiëne daar soms minder, maar ons lichaam is vaak ook niet gewend aan de andere soorten bacteriën en parasieten die daar leven. Andere oorzaken van diarree kunnen zijn.:
Ik heb buikgriep Thuisarts.
Middelen zoals metoclopramide of domperidon werden in het verleden veel gebruikt, maar worden nu ontraden. Het is niet bewezen dat ze helpen en ze kunnen bijwerkingen hebben, zoals slaperigheid, hartritmestoornissen en hinderlijke spiertrekkingen. Vooral bij kinderen komen deze bijwerkingen voor.

Contacteer ons

Meer resultaten voor maagdarminfectie