wat moet je doen als je buikpijn hebt
 
 
Diarreeklachten: wat te doen tegen diarree, buikkrampen en winderigheid Dokterdokter.nl.
als derde partijen worden geplaatst. Dokterdokter.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Dokterdokter.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
Ik heb buikpijn Thuisarts.
als u bloed verliest uit uw vagina en niet ongesteld bent. Waardoor komt buikpijn vaak? Buikpijn komt vaak door.: te veel of te vet eten. Dit geeft pijn bovenin de buik. Vaak met zuurbranden en opboeren erbij. voeding die gas veroorzaakt, zoals kolen, bonen, noten, uien, knoflook en pittig gekruid eten. Dit geeft krampen en winden. een virus: buikgriep. Vaak met misselijkheid en diarree erbij. Dit geeft krampen door de hele buik. Met overgeven en diarree erbij. Dit geeft krampen en harde ontlasting. Dit geeft pijn onderin in de buik, pijn bij het plassen en vaak kleine beetjes plassen. Soms ook bloed in de urine. emoties, spanning of stress. Dit geeft krampen onderin de buik. Wat kunt u zelf doen bij buikpijn? Buikpijn gaat vaak vanzelf binnen een paar dagen over. Heeft u geen klachten waar u de huisarts voor moet bellen?
Buikpijn.
Bij vrouwen komen nog andere oorzaken voor, zoals een eileiderontsteking, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een miskraam. Wat kunt u zelf doen bij buikpijn? Vaak kunt u zelf iets doen aan de buikpijn. Dit hangt af van de oorzaak. Eet rustig en kauw goed. Eet niet te vet of te veel. Dit is extra belangrijk voor kleine kinderen en ouderen. Zij drogen makkelijk uit. Drink voldoende 1 tot 2 liter per dag. Eet genoeg vezels. Beweeg en sport regelmatig. Leg een warme kruik op de onderbuik of ga in bad. Wanneer naar de huisarts met buikpijn? Buikpijn is meestal geen reden voor ongerustheid. Vaak gaat de pijn vanzelf over. Soms is hulp vereist. Bel de huisarts bij.: Aanhoudende pijn en als de pijn verergert of u niet kunt stilzitten van de pijn. Pijn rechts in de onderbuik. Pijn bij het plassen. Bloed in de urine. Bloed of slijm in de ontlasting. Zwarte ontlasting of het overgeven van bloed. Koorts of gewichtsverlies bij de buikpijn. Behandeling van buikpijn. Welke behandeling nodig is, hangt af van de oorzaak. Medicijnen helpen bij een maagzweer of blaasontsteking. De huisarts kan advies geven als u last hebt van bijvoorbeeld het prikkelbare darmsyndroom.
Waarvan krijg je buikpijn? Problemen in het maag-darmstelsel.
Meestal gaat het vanzelf over, maar soms is er meer onderzoek nodig om te achterhalen wat de oorzaak is van buikpijn. Als je producten eet die veel gasvorming veroorzaken, zoals bonen, uien, kool en pittige gerechten, dan kun je last krijgen van winderigheid, krampen en gerommel in je buik.
Wat te doen tegen buikpijn? Special Maag en darmklachten Gezondheidsplein.nl.
Houd je buik warm. Wanneer je toch buikpijn of buikkrampen hebt, kan warmte de pijn verzachten. Warmte stimuleert namelijk de bloedsomloop en zorgt voor ontspanning in de spieren. Leg bijvoorbeeld een warme kruik of warmtecompres op je buik. Ook een warm bad kan de buikpijn verminderen. Masseer je buik. Soms zijn buikpijn of buikkrampen het gevolg van samengetrokken of verkrampte spieren. Een buikmassage vermindert dan mogelijk de buikpijn. Door lichte druk uit te oefenen stimuleer je de bloedsomloop in de buik en maak je de buikspieren los. Maak zachte bewegingen rondom de pijnlijke plekken en masseer ook de rest van de buik. Kruiden tegen buikpijn. Er bestaat een aantal kruiden tegen buikpijn en andere soorten darmklachten. Zo werkt het zogenoemde stinkende gouwekruid krampopheffend, licht laxerend en pijnstillend. Kamillebloem kan verlichting bieden bij maagkrampen en diarree. Verder kan zoethoutwortel je maag en darmen tot rust brengen, het wordt zelfs gebruikt na voedselvergiftiging. Deze kruiden zijn ook verwerkt in sommige kruidengeneesmiddelen. Verder lezen 5. Wat te doen tegen misselijkheid?
8 Natuurlijke Tips Tegen Buikkrampen.
Als je bijvoorbeeld buikkrampen hebt in combinatie met winderigheid als gevolg van het eten van bijvoorbeeld uien, dan weet je dat het van voorbijgaande aard is. O p dat moment kun je het beste je spijsverteringsstelsel even tot rust laten komen. Maar als je naar een arts gaat, kan het zijn dat je medicijnen voorgeschreven krijgt. Een paar voorbeelden daarvan.: Dafalgan Codeïne of Buscopan: Dit zijn allebei medicijnen tegen de pijn van buikkrampen. Protonpompremmers: Dit zijn medicijnen die de productie van maagzuur afremmen. Imodium: Dit is een medicijn die de dikke darm doet ontspannen. Zoals eerder gezegd, zijn buikkrampen en buikpijn signalen van het lichaam dat er iets aan de hand is. Er moet dus altijd gezocht worden naar een onderliggende oorzaak om de buikkrampen of buikpijn op te lossen. In de meeste gevallen gaat het vanzelf weer over, zonder dat verder onderzoek noodzakelijk is. Maar als het té lang duurt, raad ik je toch aan om even contact op te nemen met de huisarts. Deze kan dan onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is, en hier de juiste medicatie voor uitschrijven.
Van buikpijn afkomen wikiHow.
Als je misselijk bent maar niet kunt overgeven, probeer dan te knabbelen op wat zoute crackers of wat magnetische armbandjes tegen misselijkheid om te doen om van het nare gevoel af te komen. Door over te geven kan je lichaam snel uitgedroogd raken, dus drink sportdrankjes waar elektrolyten aan toe zijn gevoegd als je meer dan één keer moet overgeven. Deze drankjes vullen de hoeveelheden natrium en kalium in je lichaam aan. Je lichaam heeft deze stoffen nodig om ziekten te bestrijden. Neem een heet bad. Door jezelf onder te dompelen in warm water zal je bloedsomloop gestimuleerd worden en zullen je spieren zich ontspannen. Daardoor kan je buikpijn verzacht worden. Het helpt tevens om de stress waar je last van hebt te verminderen.
Wat helpt tegen buikpijn? Dokter.nl.
Geschreven door gokce op 5 april 2017 1635.: ja, je hebt gelijk. Geschreven door sterre van den hart op 3 november 2017 1640.: soms komt het ook door spanning. Geschreven door anonieme lola op 5 februari 2018 1130.: Hallo, als ik u was zou ik naar de dokter gaan en vragen voor verwijzing naar het ziekenhuis. Geschreven door Anoniem op 7 maart 2018 2227.: parecentamol helpt niet altijd want ik andere pillen gekregen van e huisarts die helpen ook heel goed dat zijn pillen waar menthol in zit. Geschreven door Anoniem op 23 oktober 2018 1822.: ik heb al een paar dagen buikpijn. vooral na het warme eten. wat moet ik doen?

Contacteer ons

Zoeken naar wat moet je doen als je buikpijn hebt