drinken bij het eten
 
 
Is drinken tijdens het eten ongezond? Gezondheidsnet.
Het is niet slecht om iets te drinken bij het eten, ook niet voor je spijsvertering. Er wordt wel beweerd dat drinken helpt om darmen te ontslakken of te ontgiften of dat drinken helpt tegen verstopping of obstipatie. Dit is niet bewezen.
Is water drinken tijdens het eten goed? Gezonder Leven.
Iedereen kent de voordelen van water wel, zoals het elimineren van giftige stoffen, hydrateren van de organen, mineralen naar de cellen vervoeren en helpen bij alle metabolische processen. Daarom raden we aan om twee liter water per dag te drinken. Er is al een tijdje een discussie over of water drinken tijdens het eten wel of niet goed is.
Is drinken tijdens het eten ongezond of juist niet? Drogespieren.nl.
Ik heb geleerd bij de ayurvedische eetrichtlijnen dat water drinken tijdens het eten het zuur in de maag verdunt, waardoor het verteren langzamer of slechter gaat en daarom niet optimaal is. Je zou dus beter 30 minuten voor het eten kunnen drinken of juist 2 uur na het eten, maar niet tijdens.
Cookies op de Volkskrant.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.

Contacteer ons

Zoeken naar drinken bij het eten